IN|OUT living - Eksklusive brands og kvalitetsprodukter til nordiske hjem

En træfyret pizzaovn fra Fontana Forni giver mange muligheder for madtilberedning

Hvad er vigtigt når man vælger en brændefyret pizzaovn?


En brændefyret ovn er ideel til tilberedning af traditionelle retter, lige fra lasagne til gratinerede grøntsager, fra pizza til grillet kød, men før man vælger en pizzaovn, er der aspekter af de vigtigste egenskaber man bør gennemgå.


I denne artikel vil vi fremhæve nogle af de egenskaber, der er vigtige for at vælge det produkt der bedst opfylder ens behov.


Opvarmningstid

Udvælgelsen af en god træfyret pizzaovn afhænger bl.a. af evnen til at nå den ideelle tilberedningstemperatur. Hvis det primære formål med ovnen er tilberedning af traditionelle retter fra tid til anden i weekenden, hvor man ofte har god tid til at tænde op og vente på den rette temperatur, er en ovn med hurtig opvarmningstid ikke nødvendigvis vigtigt.


Men hvis ønsket derimod er at anvende pizzaovnen oftere og i hverdagen, hvor tiden er mere knap, er det vigtigt at fokusere på en ovn der varmer op hurtigt.


Tiden det tager at opnå den ønskede temperatur afhænger i høj grad af ovnrummets størrelse. Generelt er de bedre pizzaovne i stand til at udnytte og holde på varmen hurtigt, også selvom ovnen har en vis størrelse. Men større ovne har uden tvivl behov for mere tid og større mængde træ.


Der findes mindre ovne pizzaovne der opnår den ønskede temperatur på den halve tid og deraf også har et lavere forbrug af træ.

Lasagne, brød, pizza, steaks osv. Mulighederne er mange i en træfyret pizzaovn

Træfyrede pizzaovne; vigtigheden af form og størrelse

Ovnrummets form er et grundlæggende element, da det er formen der bestemmer fordeling af varmen. En kuppel muliggør skabelsen af luftstrømme der opstår fra flammen og formerer sig op ad hvælvingen og fordeles i ovnrummet, så den varme luft mødes fra alle retninger. Der opstår et varmetryk fra toppen mod bunden og derefter igen fra bunden til toppen, hvilket skaber cirkulation af strålevarme og dermed giver madvarerne den karakteristiske smag og aroma, der kan opnås ved madlavning i en brændefyret pizzaovn.


Generelt er træfyrede pizzaovne meget rummelige, men valget bør afhænge af behovet. I sortimentet af Fontana Forni brændefyrede pizzaovne, findes der mange varianter, som giver mulighed for at vælge den model der passer bedst til ens madlavningsbehov.


Hvorfor er det så vigtigt at vælge en ovn baseret på størrelse? Fordi jo større ovnen er, jo højere er forbruget af træ. Dermed giver det ingen mening at købe en for stor pizzaovn, hvis de mængder man har til hensigt at tilberede er små.

Ovnrummets kuppelform cirkulerer de varme luftstrømme til en jævn varmefærdeling

Ensartet madlavning

En af de vigtigste egenskaber der kræves hos en god træfyret pizzaovn, er uden tvivl, at maden tilberedes ensartet hver gang. Et kvalitetsprodukt skal kunne præstere ensartet for at kunne anvendes til flere forskellige retter samtidigt uden man behøver at frygte for resultatet.


Desuden er en pizzaovn der præsterer ensartet meget mere praktisk anvendelig og giver ro til at udvikle viden om og eksperimentere med madlavning i en træfyret pizzaovn, når du slipper for at skulle kontrollere temperaturen flere gange.


I denne henseende kan vi også nævne evnen til at opretholde varmen. En god brændefyret pizzaovn er i stand til at opretholde temperaturen i lang tid. Hvis du f.eks. planlægger at lave pizza, giver en god pizzaovn dig mulighed for også at bage godt brød, når pizzaerne er færdig tilberedte. En træfyret pizzaovn er fremragende, når temperaturen falder meget langsomt, så den kan bruges i flere timer efter de første serveringer, er tilberedt.


Valg af pizzaovn indebærer overvejelse af forskellige faktorer, men først og fremmest er det nødvendigt at vurdere ens reelle behov og på hvilken måde man ønsker at anvende pizzaovnen. Først derefter vil man være i stand til at vælge det bedste produkt for sig selv.


Husk at en god træfyret pizzaovn vil spille hovedrollen under frokoster og middage, så du kan fokusere på og afprøve de bedste traditionelle italienske opskrifter. Og så vil vi blot ønske dig god fornøjelse med valget af den bedste Fontana pizzaovn der matcher dine behov.